terug naar boven

Use it or lose it

“Ik heb een beroep waarbij ik veel zit en ik sport niet, dus ik heb geen massagebehandelingen nodig”
Leuk dat je dit denkt, maar juist deze mensen moeten extra goed voor hun lichaam zorgen. Use it or lose it!  Je lichaam is gemaakt om te bewegen.

Kijk maar naar hoe je lichaam is gebouwd. Je huid is flexibel, met name bij de gewrichten om zo ver mogelijk mee te kunnen bewegen wanneer jij bijvoorbeeld je elleboog tot het uiterste wilt buigen of strekken. Bovendien heeft je lichaam beweging nodig om je doorbloeding op gang te brengen.

Use it or lose it

Een stoornis in de doorbloeding zorgt voor een slechte voeding van de tussenwervelschijven, met als gevolg een vermindering van de kwaliteit. Kort gezegd wordt de tussenwervelschijf wat droger en gaat wat uitpuilen. Je rug begint geleidelijk aan wat stijver en vermoeider aan te voelen. Dit begint voornamelijk laag in de rug. Op den duur ontstaat er een zeurende pijn. Dit voel je met name na een lange dag werken of langdurig zitten, slenteren of staan.

Laat je een keer je pen op de grond vallen en wil je die oprapen, kan het voorover buigen zonder problemen gaan. Kom je vervolgens weer terug overeind, voel je die stijfheid en zeurende pijn weer in je onderrug.

Dit voel je met name na een lange dag werken of langdurig zitten, slenteren of staan

Dit zijn veel voorkomende klachten bij mensen tussen de 20 en de 50 jaar. De oorzaak is bepaald door meerdere factoren:
– Bewegingsarmoede
– Een slechte algehele conditie
– Zwakke onderrug spieren
– Veelvuldig, herhaaldelijk vooroverbuigen
– Roken
– Stress

Lieve anti-sporters, wees niet bang. Ik ga heus niet tegen je zeggen dat je accuut een sportabonnement moet nemen of verplicht 4 keer per week moet gaan hardlopen. Wel is het slim om naast het zorgen voor een goede zithouding, tijdens het werken achter je laptop elk uur even op te staan en wat te bewegen. Ga tijdens je pauze een stukje wandelen. “Ja maar dat vergeet ik als ik met mijn hoofd bij het werk ben.” Hallo, 2017! Zet dan gewoon even een wekkertje op je telefoon 😉

Ga tijdens je pauze een stukje wandelen

Oke, dus bewegen is goed! Dat is helder. Maar niet overdrijven want ook door het veelvuldig, herhaaldelijk voorover buigen van je rug kunnen de spieren en wervels overbelast raken. Een balans hierin is van belang, dus bouw de conditie van je rugspieren rustig op en luister naar je lichaam.

Een massagebehandeling helpt die stijve spieren los te maken en wervels weer soepel te krijgen. Het zorgt voor een goede doorbloeding die je tussenwervelschijven wel zo fijn vinden, en niet te vergeten die mentale ontspanning. Want kijk nog maar eens naar het bovenstaande rijtje met oorzaken waar stress ook bijstaat.

Krachtzorg massagetherapie biedt Het Krachtpakket aan waarbij je 5 massagebehandelingen voor de prijs van 4 krijgt, zodat we elke week effectief de spieren en gewrichten aan kunnen pakken.

Laat je klachten vooral niet onbeantwoord, want in ernstigere gevallen raakt je zenuw ook slechter doorbloed waardoor de prikkelgeleiding verstoord raakt. Dit begint met een diepe, intense beenpijn en een brandende pijn in het onderbeen en/of voet. Na verloop van tijd, als de prikkelgeleiding verder verstoord raakt uit zich dit in een doof gevoel in het onderbeen en/of voet, of juist prikkelingen.

Zo.. nu is het tijd om even je laptop dicht te klappen en even de benen te strekken!