terug naar boven

Dry Needling “Één naald en ik was van mijn klachten af”

Deze uitspraak trok mijn aandacht al tijdens het volgen van de opleiding massagetherapie. Dry needling, je hebt er misschien wel eens van gehoord. Toen ik hoorde wat het was en hoe effectief dit kan zijn bij het behandelen van pijnklachten wist ik dat ik dit wilde leren.

Bij dry needling worden spieren met een speciale techniek aangeprikt. De spier raakt dan snel en langdurig ontspannen. Er wordt gebruik gemaakt van een droge acupunctuur naald. Er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Dry needling, niet te verwarren met acupunctuur, werkt op specifieke punten in de spieren. Dit zijn de triggerpoints. Klanten die bekend zijn met mijn behandelingen weten wat dat zijn 😉
Meer informatie over triggerpoints vind je hier.

“Één naald en ik was van mijn klachten af!”

Ondertussen heb ik het ook al een keer zelf kunnen ervaren. Ik kreeg last van mijn heup als gevolg van overmatig hardlopen met een verkeerde looptechniek. Een spier in mijn heup en een spier in mijn bovenbeen raakten overbelast. Fysio behandelingen en de bijbehorende oefeningen hielpen niet dus werd ik doorgestuurd naar een fysiotherapeute die dry needling toepaste.

Normaal gesproken is dit natuurlijk geen feestje, maar ik kon nu zelf ervaren hoe het voelde en vooral wat de werking ervan zou zijn. Oké, fijn is anders… Het kan erg vervelend aanvoelen, maar ik was wel na 2 behandelingen van mijn blessure af. Ik kon weer gaan opbouwen met hardlopen, onder begeleiding van de fysio.

Toen ik hoorde wat het was en hoe effectief dit kan zijn bij het behandelen van pijnklachten wist ik dat ik dit wilde leren

Al gauw had ik besloten dat het toepassen van dry needling een toegevoegde waarde heeft aan Krachtzorg Massagetherapie. Dus vanaf 12 januari 2018 ga ik bij Myos-opleidingen aan de bak om deze bijzondere techniek van klachtenbehandeling toe te voegen aan mijn vaardigheden als massagetherapeute.

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte van dit leerproces via mijn blog. Wil je het mee in de gaten houden? Like/volg dan mijn pagina facebook pagina!